President Alar Karise tänuüritus 04.06.2024

Loomise kuupäev 06.06.2024

President Alar Karis algatas jaanuaris koolinoorte kirja- ja mõttetalgud “Kas ma Eestit unes nägin?”. Paistu Kooli 8. ja 9. klassiga saatsime kirjandid teele ning tublimatest tublimad kirjutajad ja nende õpetaja kutsuti Presidendilossi Roosiaeda tänuüritusele, mis toimus tänasel, Eesti lipu päeval. Valituks osutusid Marko Tulbi ja Emma Vridolini tööd. President Alar Karis kõnetas kõik külalisi ning jagas soovitusi. Juhendaja õpetaja Ave Visor tänab kõiki oma õpilasi, et mõtlesite meie kodumaale.

 

Jagame Teiga meie toredate noorte töödest väikeseid katkeid.

 

Minu unenäos ümbritsevad mind avarad aasad, kus kuulen vaid looduse tasast hingamist. Eestis on rahu ja vaikus, pole kuulda mineviku muresid. Eestimaad kannavad rohelised metsad, mis on sügavad kui meri. Metsad, mu kallid metsad, on mulle varjuks karge tuule ja vihma eest. Väljal kõnnib üksik mees, kel siht on selge silme ees. Ta teab kuhu ta läheb ja kuhu viib ta tee, mis on pikk ja käänuline. Vaatan teda kadedusega ja mõtlen kas ka meie Eesti suudab leida tee, mida mööda käia.

 

Emma Vridolin 9. klass

 

Eestit nägin unes, kui ilusat ja toredat kohta, nägin, et meil ei olnud probleeme. Nägin kuidas ma ise aitasin riigi asjad korda saada. Eestit nägin unes hoopis teise nurga alt. Nägin, meie ilusat loodust ja kohti, mida külastada. Kõigil inimestel oli kodu. Perekonnad ei tülitsenud ja kõik hoolisid teineteisest.

 

Marko Tulp 8. klass

 

Juhendaja õpetaja Ave Visor

Vaata pilte siit: President Alar Karise tänuürituslink opens on new page

Viimati muudetud 06.06.2024.